Kínában nem kapható a Diablo III, és bár egyesek nagy nehezen megoldották, hogy koreai és thaiföldi példányokkal felcsatlakozzanak a szerverekre, mások inkább a sötét utat választják, és ehhez bizony a média is asszisztál.

A Kotaku szerint Kína legnagyobb gamer-oldalai, mint a People's Daily játékrovata vagy a Tencent, gyakorlatilag megváltásként promózzák a Skidrow néven ismert crackercsapat új törését, mely gyakorlatilag szerverkapcsolatot emulál és ezzel teszi futtathatóvá a Diablo III egyjátékos részét -- persze a program még béta-állapotú és nagyon sokszor kifagy.

"Reméljük, hogy az SK csapat 100 %-osan működőképessé tudja tenni ezt a törést, és így már a hivatalos változat előtt is játszhatjuk a Diablo III-at." -- írja a Tencent.

Az oldal még arra is figyelmeztet, hogy csak elővigyázatosan járjanak el a játékosok, mert a crack még béta -- milyen figyelmes, nemde? Kínában egyébként állandó probléma a hamisítás és az illegális szoftvermásolás, így minden bizonnyal a világ többi részén meglehetősen hatalmas cégnek számító Blizzard sem tehet semmit az ügyben.