A Kingmakers koncepciója rendkívül egyszerű, de pont ebben rejlik a nagyszerűsége is: egy kis időutazós háttérsztorinak köszönhetően modern fegyverekkel csaphatunk szét a középkori ellenségek között. És ha mindez nem lenne elég, a készítők stratégiai elemekkel is színesítik az élményt, sőt, kooperatív módban is tolhatjuk az őrületet. No de elég a szavakból, lássuk mozgóképen miről is van szó pontosan!

A sztori szerint 500 évet kell visszautaznunk az időben a középkori Angliába, hogy felépítsük saját seregünket, aminek a segítségével megváltoztathatjuk a történelmet, így elkerülve egy későbbi apokalipszist. Ebben nemcsak modern lőfegyverek lesznek a segítségünkre, hanem pl. légitámadást is kérhetünk majd.

Ha hihetünk a fejlesztő Redemption Road Games-nek, a harcok valós idejű szimulációk lesznek több ezer katona részvételével, akiket mind-mind a mesterséges intelligencia irányít. A készítők 5 éve dolgoznak a játékon, ami meg is látszik rajta, és ha hasonlóan jól fog kinézni végleges formájában, egy rossz szavunk sem lehet. A játék már kívánságlistázható a Steamen, megjelenés még idén!