King's Bounty: The Legend demonstráció Persze azt mondanám, hogy az iskolaéretté válásomkor megjelenő szoftver minden porcikájára emlékszem -- azonban akkor is, ha azt mondanám, hogy nem volt azok között a címek között, amelyek "öntudatra" ébresztettek, és amelyeknek hála rájöttem, hogy a videojátékok nem csak a Boulder Dashben merülnek ki. A fantasztikus, körökre osztott taktikai/stratégiai játék a Heroes elődje volt -- még a készítők is megegyeztek, csak itt inkább a szerepjátékon, a harcokon volt a hangsúly, sem mint a menedzsmenten. A zseniális Jon Van Caneghem által monitorra, illetve televízióra álmodott szoftver a mai napig nagyon szórakoztató -- pár hetes kényszerszünetem alatt egy C64 emulátor segítségével belemélyedtem, és valósággal ledöbbentett, hogy egy 1990-ben készült programban több a hangulat és az ötlet, mint jó pár, mostanában, húsz évvel később megjelent szoftverben.

King's Bounty: The Legend demonstráció Az eredetileg Battle Lord néven fejlesztett, most demózott játékban már akkor észrevettem a szikrát, amikor -- kis egoizmus -- még csak a fanatikusok vették észre. Az ígéretek mögött tökéletesen kirajzolódott a régi legenda, a King's Bounty játékmenete, az első fotók pedig annyira meggyőzőek voltak, hogy szinte lehetetlen volt nem imádni a programot. Nem csak én fedeztem fel azonban a nagy öreg jellemvonásait -- maguk a fejlesztők is bőszen hangoztatták, hogy igen, szeretnék elkészíteni a "folytatást", azonban akkoriban, kiadó, és komolyabb tőke hiányában maradtak az álmok -- az álmok, amelyeket az orosz 1C Company váltott valóra, amikor felkarolta a projektet, és mellé megvásárolta a King's Bounty jogokat -- így lett 2007 tájékán a Battle Lordból King's Bounty: The Legend. A cucc aztán megjelent orosz nyelvterületen idén áprilisban, idáig pedig tűkön ülve várhattuk, hogy mi végül is mikor kapunk belőle...

Azonban nem kell tovább várni -- megérkezett a demonstráció, vele együtt pedig egy jó nagy batyura való hír, többek között a hazai megjelenéssel kapcsolatban is. A körülbelül 1 CD-s bemutató a program első városát tartalmazza, mind a három karakterosztállyal (lovag, paladin, varázsló), számtalan küldetéssel és "tonnányi" varázslattal megspékelve, Dragon kollégának köszönhetően pedig máris rávethetitek magatokat, nem tart vissza senki. A honi kiadásról pedig csak címszavakban: a zseniális, fadobozos extra kiadás itthon nem teszi tiszteletét (damn you!), cserébe magyar felirattal és kedvező áron, 5990 forintért juthatunk majd hozzá, már a jövő héten is.