• A Kotaku szerint még messze a GTA 6 megjelenése
  • Ráadásul a játék kisebb lesz a megszokottnál

Érdekes cikket közölt a Kotaku nemrég a Rockstar Games háza táján bekövetkezett kulturális változásokról, melyek a Red Dead Redemption 2 megjelenése óta zajlottak le. Ennek legfontosabb része a brutális túlórák mérséklése, ennek kapcsán pedig szóba került a stúdió következő nagy projektje is, amely - a várakozásoknak megfelelően - egy új Grand Theft Auto.

kisebb-lehet-a-vartnal-a-gta-6.jpg

Bár a pletykák közül sok egy-két éven belüli megjelenésről szól, a Kotaku cikkében az olvasható, hogy a játék fejlesztése még mindig korai stádiumban tart. Említik emellett azt is, hogy az új GTA kezdetben kisebb lesz a megszokottnál (a Rockstar léptékét ismerve persze ez még mindig lehet hatalmas), és folyamatos frissítésekkel szeretnék bővíteni, hogy ezzel is kordában tartsák a túlórázást.

Ezzel némileg ellentmondóan a Rockstar-bennfentesnek számító Tez2 a Twitteren azt írja, hogy a korai fázis nem igaz, az ő információi szerint legalább féltávnál tartanak a munkálatok. Ám ha azt nézzük, hogy a Red Dead Redemption 2 nagyjából 7-8 évig készült, akkor valószínűleg mégsincs nagy különbség a két megfogalmazás között - legalábbis ha azt nézzük, hogy a fejlesztésből hátralévő idő simán lehet még annyi, mint sok más játék esetében a komplett projekt időtartama.