Furcsa hírrel jelentkezett a Siliconera a napokban. Az oldal állítása szerint kiderítettek pár információt a közelgő Dead Space 3-ról, s ezek egy része igencsak felkavarja a sorozat eddigi hagyományait. Bár joggal gondoltuk kacsának a hírt, az EA nem adott ki cáfolatot, szóval ha érzékeny vagy a spoilerekre, ne olvass tovább!

Kiszivárgott a Dead Space 3 sztorija

Isaac, az első két epizód főhőse egy Tau Volantis nevű jégbolygóra zuhan, és azt hiszi, hogy ő a baleset egyetlen túlélője. Hamarosan felfedez egy elhagyatott bázist, melyben rögtön összefut egy másik vele utazott taggal, aki állítja, hogy vannak még rajtuk kívül, akik megúszták a balesetet -- köztük Ellie, a második rész szép, de harcos női mellékszereplője.

A sztori később kissé megváltozik, és egy Duly nevű karakter köré összpontosul, aki egy új lánnyal, Jenniferrel az oldalán gyűjt szakértőket egy bizonyos Rosetta csoport technológiájának visszafejtésére. Mivel Isaac mérnők, esélyes, hogy benne lesz a teamben, sőt, a hírek emlegetnek egy olyan szakaszt a játékban, amikor a trió együtt menekül egy láthatatlan ellenség, a "hive mind" elől (ezen a néven egyébként már szerepelt boss a sorozatban).

A Dead Space 3 hivatalos bejelentése még nem történt meg, de ha a fentiek igazak, esélyes, hogy jövőre jelenik meg.