A Thief-sorozat negyedik tagja már négy éve készül, ám a fejlesztők eddig szinte semmit nem hoztak nyilvánosságra, pedig a színfalak mögött nagy a mozgolódás: az elmúlt hónapokban több magas beosztású dolgozó is elhagyta a céget. Két évvel a munkálatok megkezdése után a zeneszerző, Paul Weir lépett le, majd rá egy hónappal a vezető pályatervező, Adam Alim is távozott, később pedig az őt váltó Pierre-Olivier Clement is dobbantott, illetve tavaly egy magasabb beosztású tervező, két animátor és egy pályatervező lépett ki.

A helyzet tehát nem valami fényes, miközben az elvárások magasan vannak: a stúdiót vezető Stephane D'Astous szerint a játéknak legalább olyan jól, ha nem jobban kell telesítenie, mint a Deus Ex: Human Revolutionnek, hiszen nem szeretnék, ha csak egy jó játékról lenne híres az Eidos Montreal -- de hogy mikor bizonyítják a hozzáértésüket, azt már nem mondta.

Egy friss pletyka szerint 2011 eleje óta kész van egy CGI promóciós videó (lásd alant), illetve az egyik pályatervező jelezte, hogy befejezte a játék utolsó szekcióját is, így talán már nincs messze a megjelenés.