Szép számmal gyarapszik a Star Wars: The Old Republic felhasználói bázisa, hiszen a játék a decemberi megjelenése óta már 350 ezer aktív előfizetőnél tart, akik eddig mintegy 60 millió órát játszottak, és nem kevesebb mint hárommilliárd NPC-t öltek le a 260 millió küldetés során a 3,8 millió létrehozott karakterrel. A játékosok tehát imádják a programot, s minden szegletét fel akarják fedezni, lehetőleg minél gyorsabban -- ám a nagy kalandozás közben találtak egy olyan kiskaput, ami kitiltáshoz vezet.

A 40-es szint feletti játékosoknak ajánlott, Ilum nevezetű PvP-bolygón a játékosok rájöttek arra, hogyan lehet a magasabb szintű felhasználóknak járó jutalmakat bezsebelni, s olyan sokan, olyan sokszor éltek ezzel a lehetőséggel, hogy a BioWare szerint veszélybe sodorták a játék gazdasági rendszerét, így ideiglenesen kitiltják a buzgóbbakat. A közösségi koordinátor, Stephen Reid azt mondta: ez a tevékenység sérti a végfelhasználói szerződést, hiszen visszaélnek a felkínált lehetőségekkel.

A kitiltásokat megelőzően természetesen alaposan megvizsgálták az esetet, és a fejlesztőket is bevonták a döntés meghozásába, sőt a későbbiekben változtatásokat is eszközölnek majd, hogy eltorlaszolják ezt a kiskaput, illetve Reid megjegyezte, hogy a loot-rendszert kijátszókat nem, a credit-farmolókat viszont ki fogják tiltani, mégpedig véglegesen.