A Funcom új MMORPG-je, a The Secret World nemcsak hogy eltörölte a szintlépés unalmas kliséjét a műfajból, de azt is elérte, hogy minden játékos egyazon világban kalandozzon. A technológiát Dreamworldnek keresztelték, és a kiadó készen áll rá, hogy a jövőben érkező játékokon túl a múltban kiadott Age of Conant is átköltöztessék rá.

A ma már ingyenesen játszható online szerepjáték persze sokkal nagyobb mennyiségű adatot foglal magába, így érthető, hogy az átállás bonyolult művelet lesz, és már augusztusban megkezdődik, akár egy teljes évig eltarthat. Így aztán a barbárok korában kalandozó harcosoknak nem kell attól tartani, hogy egyik napról a másikra átalakul a játék struktúrája, noha a kezdeményezés ennek ellenére is dicséretes.

Fontos azonban kiemelni, hogy az egyesített szerverek külön élnek majd Európában és az USA-ban, mert a kódban túl sok a regionális sor, és ezért "kockázatos lenne összevonni őket". A hivatalos közlemény teljes egészében angolul itt olvasható el. A játékot bárki kipróbálhatja, elég meglátogatni a hivatalos weboldalt.