Nem olyan nagyon régen, szeptemberben jelent meg a Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, a Konami pedig már a sorozat új részén gondolkodik -- legalábbis a Nikkei értesülései szerint. A lap úgy tudja, hogy a kiadó már gondolkodik a játékon, a megvalósításnak azonban már most van egy nagy akadálya: a cégnek nagy összegű befektetésre volna szüksége, hogy nekilásson a projektnek, ami tehát egy komoly, AAA-cím lesz.

A Nikkei azt is megtudta, hogy a tárgyalások során nem merült fel Kodzsima Hideónak a neve. Ez nem váratlan fejlemény, a sorozat tervezőjének nevét ugyanis eltávolították a Metal Gear Solid 5 dobozáról, a Kojima Productionst feloszlatták, törölték a Silent Hills, ma pedig azt a hírt kaptuk, hogy a Kojima Productions LA bezárt. Ezek után nem lenne elképzelhetetlen, hogy nélküle vágnak neki az új játéknak.

A hivatalos álláspont szerint Kodzsima még mindig a Konami alkalmazottja, csupán nyaral a Metal Gear Solid 5 befejezése után, más híresztelések szerint viszont már októberben dobbantott.