A Blizzard már több utalást is elszórt arról, hogy a Diablo 3 valószínűleg konzolokra is meg fog jelenni, a fejlesztőkkel készített legújabb interjúból pedig most kiderült az is, hogy már megoldották az irányítást egy, az Xbox 360-éhoz hasonló, két analóg karos kontrolleren, sőt a véleményük szerint a játékélmény még jobb is volt, mint a hagyományos, egér és billentyűzet párossal.

„Az egyik dolog, amiért a konzolos Diablo 3-at fontolgatjuk, az az, hogy a játék irányítása és stílusa passzol a konzolokhoz. Korábban már kísérleteztünk azzal, hogy egy két analóg karos kontrollerrel intézzük az irányítást, a tapasztalatom pedig az volt, hogy ez a közvetlen irányítás jobb. Azt garantálhatom, hogy ha egyszer elkészítjük a konzolos verziót, a PC-s kiadáshoz biztosítjuk a kontrollertámogatást.” -- Jay Wilson

A Blizzard jelenleg nem dolgozik nagy erőkkel a konzolos átiraton, hiszen többször is leszögezték: először a PC-s verzióval akarnak elkészülni, s csak azután gondolkodni a következő lépésen, az eddigi fejlemények alapján azonban nagyon úgy tűnik, hogy már kezd körvonalazódni egy konzolos Diablo 3 terve.

Még valami: már elindult a játék zárt bétatesztelése, melynek teljes végigjátszását az alábbi, kicsivel több mint egyórás videóban lehet megcsodálni.