• Nagyon népszerű a Twitch-en a Phasmophobia
  • Ez egy kooperatív horrorjáték, amiben szellemekre kell vadászni

Nem újdonság, hogy a Twitch és a sokak által követett streamerek önmagukban sikeressé tudnak tenni olyan játékokat, amik nem igazán vannak reflektorfényben: elég csak megnézni az idei évet, hiszen a Fall Guys és az Among Us hirtelen jött sikerében is óriási szerepük volt a közvetítéseknek. Most pedig újabb játék állhat be ebbe a sorba a szeptember közepén megjelent Phasmophobia képében.

kooperativ-szellemvadaszat-a-twitch-legujabb-meglepetessikere.jpg

A Kinetic Games alkotása egy kooperatív felállásban is játszható horrorjáték, melyben az a feladat, hogy szellemekre és démonokra kell vadásznunk a rendelkezésünkre álló kütyük segítségével. Maga az élmény persze igencsak hátborzongató (pláne VR-ban, a Phantasmophobia ugyanis a headseteket is támogatja), és úgy tűnik, hogy erre a nézők is vevők.

Jelen sorok írásakor a Phasmophobia a hatodik legnézettebb játék a Twitch-en, csak olyan nagyágyúk előzik meg, mint a League of Legends, a Call of Duty: Warzone, a CS:GO, a Fortnite és a már említett Among Us. De az elmúlt hét nap statisztikáit nézve is kiválóan teljesít: közel 90 ezres átlag nézettségével olyan címeket utasít maga mögé, mint a CS:GO, a GTA 5, a Genshin Impact vagy a Minecraft.

Hogy meddig tart a hirtelen jött népszerűség, azt nyilván nem tudni, az azonban biztos, hogy a fejlesztők már az elmúlt napok nézettségével is túlszárnyalták előzetes várakozásaikat, ami az eladásokon is megmutatkozik, hiszen a Steam eladási lista élmezőnyében tanyázik a játék.