Szerencsére nem spóroltak a fejlesztők a lehetőségekkel és egy tartalmas demót dobtak ki az éhes közönség elé. A cél a minél emlékezetesebb meghökkentés, hogy mit tud az új tubicájuk:
  • Egy teljes oktatópálya - ami nem jelent különösebb kihívást, csupán felkészít az új kezelőfelületre.
  • Két kampányküldetés - ezekben a történet közepébe csöppenve, a GDI oldalán harcolva élvezhetjük az új játékmenetet. Újra láthatjuk akció közben a brutális Mammut tankokat, no meg az átvezető mozikban  többek között Michael Ironside-ot is...
  • Egy skirmish pálya - egészen pontosan a "Small Town USA" nevű kétjátékos pályán ütközhetünk meg szintén a NOD ellenállással, 4 nehézségi fok közül választva, így az AI-t is jól górcső alá vehetjük, de csak a GDI oldalán. (Nem véletlenül hangsúlyozom, hogy melyik oldalon vagyunk, ugyanis mint tudjuk, egy harmadik féllel bővül a játszható "fajok" repertoárja, de sajnos ebből a demóból továbbra sem ismerhetjük meg őket, amin annyira elkeseredtem, hogy jól kihagytam Kane csúnya kopasz fejét az új fejlécből...)
Egy erősen sikergyanús folytatásról beszélhetünk tehát, de persze mindenki maga döntse el a tapasztalatai után, hogy mennyire tetszik neki a revolúció! A demó hamarosan a PC Guru Online szerveréről is letölthető lesz.

Utólag egy kedves fórumozónk, dekanov, felhívta a figyelmünkek, hogy egy kis trükkel, lehetőségünk nyílik kipróbálni a másik oldalt, Brotherhood of NOD-ot is! Ezt "skirmish" módban tehetjük meg, hogy a fél választásnál: a felugró ablakban a NOD-ra kattintasz és mellé megnyomod az N betűt. Ezután már mehet is a menet!