A zenei játékok esetesében kötelezővé vált egy külön kontroller a megfelelő irányításhoz, ám az ettől eltérő stílusú játékokhoz is egyre gyakrabban készülnek különleges irányítóeszközök, gondoljunk csak a Tony Hawk Ride-ra, de ott van még a Street Fighter 4 és hamarosan a Modern Warfare 2 is.

A játék hivatalos twitterén (hol máshol?) Robert Bowling bejelentette, hogy éppen egy új kontrollert terveznek a Modern Warfare 2-höz, ám ne egy műanyag gépkarabélyt képzeljetek el, hanem egy átalakított gamepadet. A tervezéshez azonban a mi segítségünk is kell, ugyanis nem sikerült eldönteni, hogy az analóg kar teteje domború vagy homorú kialakítású legyen, így a srácok egy szavazást indítottak a twitterjükön. Ha azt szeretnénk, hogy az analóg kar domború legyen, akkor csipogjuk a konvex szót a fourzerotwo felé, de ha azt szeretnénk, hogy homorú legyen, akkor a konkáv szót küldjük. (Egy jó tanács: valószínűleg jobban meg fogják érteni a készítők, ha a magyar szavak helyett az angolt külditek el, tehát convex és a concave... - ]{redenc)

Sajnos az új kontrollerről más információt nem tudtunk meg csak annyit, hogy egy külsős csapatot bíztak meg a legyártásával.