Az L.A. Noire egy érdekes adalék a sandbox játékok palettáján. Bár látszólag egy megfordított GTA-nak tűnik, ebből csak annyi igaz, hogy adva van egy hatalmas város (Los Angeles 1947-es mása, perverz részletességgel lemodellezve) és a főszereplő tényleg egy rendőr. Cole Phelps azonban nem akármilyen zsaru: valódi háborús hős, aki szeretné megváltoztatni a város életét egy 21 ügyön és négy rendőri alosztályon átívelő történet során. A sztori olyan kérdéseket boncolgat, mint a korrupció, az emberi értékek és a halál súlytalansága, mindezt egy tényleg noire stílusú atmoszférával körüllengve.

L.A. Noire JátékképekL.A. Noire JátékképekL.A. Noire Játékképek

A sztori miatt a játékélmény is lineáris, a különféle bűnügyek libasorban követik egymást, sőt, a vezetés és az akció, bár jelen vannak, kevésbé hangsúlyosak, a lényeg itt a valós nyomozati munkán van. A Team Bondi visszanyúlt a 40-es évek Amerikájában ismert rendőri módszertanhoz, és annak minden elemét élethűen igyekezett bemutatni, ami többé-kevésbé sikerült is. A helyszíneken nyomokat gyűjtünk, hullákat vizsgálunk, majd gyanúsítottakat és szemtanúkat hallgatunk ki, akik sok esetben hazudnak, mint a vízfolyás -- ezt már nekünk kell eldöntenünk, köszönhetően a zseniális mimikai alrendszernek, ami a játékban szereplő színészek arcát egy az egyben illeszti a karaktermodellekre. A látvány így tényleg döbbenetes lesz, még akkor is, ha az általános értelemben vett grafika nem annyira ütős.

L.A. Noire JátékképekL.A. Noire JátékképekL.A. Noire Játékképek

Az L.A. Noire tehát egy tartalmas és érdekes játék, ami nem hibátlan ugyan, de bizonyára sokaknak tetszeni fog. Ahhoz viszont, hogy elmerülhessünk benne, sok játékóra és türelem kell, amit nem árt megfejelni némi előzetes tudással. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy egy nem túl átfogó, de mindenképpen hasznos tippek-trükkök anyaggal járulunk hozzá a sikeres detektívmunkához. A lenit linkre kattintva általános tudnivalók mellett a trófeákra is vetünk egy pillantást, úgyhogy rajta, tessék klikkelni!

L.A. Noire tippek, trükkök, tanácsok