A Bloober Team tavaly októberben fedte fel, min munkálkodnak a Méliés-projekt alatt. Nem volt azért annyira meglepő, hogy a munkacím a Layers of Fear 2-t takarta, ennél többet viszont csak sejteni lehetett, mert se a fejlesztők, se az első trailer nem volt túl informatív.

layers-of-fear-2.jpg

A nemrég megjelent második videó viszont már informatívabb. A lenti trailer megerősíti, hogy a helyszín egy titokzatos óceánjáró, a központi témát pedig a festészet helyett ezúttal a filmtörténelem adja, így a főhős is egy színész lesz, akit forgatásra hívtak a hajóra. A narrációért a veterán Tony Todd felel, akit láthattunk már filmekben, tévésorozatokban, és olyan játékokban hallhattuk a hangját, mint a Dota 2 és a Call of Duty: Black Ops 2.

Emellett kaptunk egy fejlesztői naplót is, amiben a Layers of Fear 2 dizájnere és producere, Bartosz Kapron beszél arról, hogy mi inspirálta őket a folytatás során. Elmondása szerint igyekeztek mindent megtartani az első játékból, ami jó volt, vagyis megmarad a zárt, de változatos környezet és a többrétegű történetvezetés, ugyanakkor próbálnak is eltérni kicsit a Layers of Feartől, hogy újdonságot adjanak.