Nemrég arról számoltunk be, hogy a Riot kitiltotta minden League of Legends bajnokságról a G2A-t, akik így nem is szponzorálhatják a csapatokat. A döntés hosszas tárgyalás után szeptember 18-án lett végleges, az oka pedig valószínűleg az, hogy a G2A újabban már tápos League of Legends profilokat is árusítani kezdett.

A G2A most reagált a kitiltásra, és a PCGamesN stábjának eljutatott nyilatkozatukban elmondták, hogy a Riot viselkedése ügyetlen és potenciálisan kártékony is. „Egy agresszív támadást indítottak a teljes eSport közösség ellen, sikertelenül próbálva megszerezni az ipar feletti irányítást. Ez a döntés magában hordozza azt a lehetőséget, hogy az egész eSport közösségnek ártson, különösen ebben a fantasztikus időben, mikor magasak a remények a remek eSport eseményeket illetően.”

A G2A tavaly óta több mint hatmillió dollárt fordított szponzorációra, és igyekeztek dűlőre jutni a Riot csapatával, de falakba ütköztek. „Próbáltunk barátságos megoldást találni, de csak többet és többet követeltek. Ez a Riot végső döntése, ami nem fair a nemzetközi eSport közösséggel szemben.” -- olvasható a közleményben.

A tudomásunk szerint a döntésben a Cloud9, a Counter Logic Gaming, a H2K és a paiN Gaming érintett, akik már el is távolították a G2A emblémáját felszereléseikről.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!