• Hamarosan mobilra és konzolokra is megérkezik a League of Legends
  • Ez lesz a League of Legends: Wild Rift
  • Melynek a játékmenete a Summer Game Fest keretein belül mutatkozhatott be

A Riot Games kész terjeszkedni, és PC után mobilra és konzolokra is elvinni a League of Legends élményt a League of Legends: Wild Rift segítségével. A játék körül eddig viszonylag nagy csend uralkodott, most azonban ez megtört, ugyanis a Summer Game Fest keretein belül egy pofás bemutatót kaptunk, ami elsősorban a Wild Rift játékmenetére fókuszált.

league-of-legends-wild-rift-ashe-01.jpg

Noha a fejlesztők célja egyértelműen az volt, hogy a konzolos LoL a lehető legközelebb álljon a PC-s verzióhoz, azért pár apróbb változásra így is érdemes számítanunk. Egyszerűsödik például a rúnarendszer és egyes karakterek képességei is eltérhetnek egy kicsit a megszokottól, hogy jobban passzoljanak az új környezethez.

Ennél azonban sokkal fontosabb, hogy a térkép is átalakul és összébb megy egy kicsit. Nem lesznek például inhibitorok vagy Nexus tornyok, ellenben a Nexus mostantól egyben toronyként is funkcionál majd, azaz ha megtámadjuk, visszalő keményen. Mindezek fényében a Wild Rift gyorsabb, pörgősebb meccseket tesz majd lehetővé, melyeket 15-20 perc alatt le is lehet majd zavarni a fejlesztők szerint.