Left 4 Dead: kooperatív zombis multiGabe Newell, a Valve alapító elnöke a következő szavakkal mutatta be az új címet: "A Turtle Rock a Left 4 Dead játékba beépíti a Counter-Strike fejlesztése alatt gyűjtött többéves tapasztalatát és piacvezető AI technológiáját. Ami a Counter Strike a multiplayer akciójátékok között, az lesz a Left 4 Dead a kooperatív játékok sorában".

Ennyit a marketingről, térjünk inkább át a konkrétumokra, szerencsére a PC Gamer magazin legfrissebb angol kiadása már néhány részletet is elárult. A játék egy posztapokaliptikus, zombikkal lakott világban játszódik, négy túlélővel kell áthámoznunk magunkat az élőholtak masszáján. Lesznek különleges ellenségek is, mint a megsemmisítésekor felrobbanó Boomer, a lerohanással operáló Tank, a nyelvével bárkit elkapni képes Smoker, vagy a különlegesen gyors és ügyes Hunter. A hordát az AI irányítja, de a négy hősön kívül további játékosok is csatlakozhatnak a bulihoz, ők viszont már valamelyik zombi testébe bújva. Mit mondjak, érdekesen hangzik...

A Left 4 Dead a Source Engine legfejlettebb változatára, valamint a Turtle Rock mesterséges intelligencia technológiájának új, második verziójára épül. A játék a tervek szerint 2007-ben kerül a boltokba PC-re.