A Survival Pack névre keresztelt L4D DLC tavasszal csapódik be az élőholtak masszájába, és egy vadonatúj többszemélyes játékmódot tartalmaz, amelynek  címe mindent elárul: Survival. Hogy azért ennyivel ne ússzák meg a rút zombik, kapunk két pályát a Versus módhoz is – ám ez még csak a jéghegy csúcsa!

A letölthető tartalom mind Xboxra, mind PC-re elérhető lesz, ám a billentyű-egér mágusok további bónuszt kapnak: a Source SDK (szoftverfejlesztő készlet) segítségével lehetőségük lesz tetszés szerinti küldetéseket összebarkácsolni, majd ezeket az L4D játékszervező (matchmaking) szolgáltatásán keresztül megosztani a közösséggel. A mindezt lehetővé update szintén tavasszal jelenik meg, és természetesen ingyen juthatnak hozzá a PC-tulajdonosok.

Maga a Survival Pack, ha jól dekódolom a fentieket, fizetős lesz, és aki még nem vásárolta volna meg az alapjátékot, az még ne is tegye, ugyanis a DLC debütálásakor, ismételjük meg: tavasszal, a Valve piacra dob egy Critic's Choice Edition nevű verziót, amely amolyan „év játéka kiadás”, és tartalmazza majd az alapot, a túlélőcsomagot, és az SDK-t is.