• 30 perc gameplay-videó érkezett a Legacy of Kain: Dead Sun című játékból
  • Ez lett volna a sorozat folytatása, de 2012-ben törölték
  • A Climax Studios dolgozott rajta három éven át
  • Legacy of Kain: Defiance eseményei után járunk
  • A főszereplő egy vámpírtestbe bújt ember lett volna
  • Nagy játéktér és rengeteg tennivalók várt volna ránk
  • Multiplayer mód is készült, de ebből végül a free-to-play Nosgoth lett

Több évnyi kutatás után egy elkötelezett Legacy of Kain-rajongó, Mama Robotnik szert tett nagyjából 30 perc Legacy of Kain: Dead Sun gameplay-videóra és jó pár részletre, amiknek hála az eddigi legjobb képet kaptuk a 2012-ben leállított folytatásról.

A Legacy of Kain: Dead Sun a Crystal Dynamics közreműködése mellett a Climax Studios berkeiben készült, de három év fejlesztés után 2012-ben a Square Enix leállította a munkálatokat mivel, a becslések szerint a játék nem lett volna elég jövedelmező. A projektet, mely eredetileg Xbox 360-ra és PS3-ra, illetve egy időben PS4-re készült, tehát rövid úton, a fejlesztők nagy bánatára ejtették, de nem minden részét dobták a kukába, a tervezett multiplayer módot megtartották, kibővítették és Nosgoth néven elénk tárták. Ezt jelenleg bárki kipróbálhatja, már a nyílt bétatesztelés szakaszában jár.

A Legacy of Kain: Dead Sun egy erősen történetorientált játéknak készült, ami több kapoccsal, nagyon szorosan összefűződött volna a sorozat korábbi részeivel. Utalások és kikacsintások egész sorozatát kaptuk volna, illetve a megismert mítosz mélyítését is tervezték, valamint Nosgoth vallási irányzatait is megismerhettük volna. Mindez a Legacy of Kain idővonal eddig még nem látott részét mutatja be, a Defiance eseményei utáni időket, amikor is az emberiség újra terjeszkedésbe kezdett, sikeresen tudták meghódítani az újra erőre kapó természetet, hogy városokban éldegéljenek, mindeközben a vámpírok visszatérek az elegánsabb formájukhoz (bár volt olyan, aki megtartotta démoni külsejét), és füstoszlopokkal sötétítik el az eget, gyengítve ezzel az emberiséget, aminek tagjait amúgy is sterilitás sújtja.

legacy-of-kain-dead-sun-logo.jpg

Itt jön képbe az új főszereplő, Asher, kinek felesége csodával határos módon gyereket vár, ám a vámpírok ezt megneszelik, és egy orvgyilkost, Geint küldik a városba, hogy megakadályozza a születést. A parancs szerint mészárlásnak kell látszódnia a merényletnek, ami sikerül is, mindenki, beleértve az anyukát is, vérben fekszik, de a küldetés mégsem lett teljes siker. Valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva a gyilkos testét átveszi Asher, Gein lelke pedig szellemformát ölt, hogy így kísérje útján emberünket. A történet folytatása részben arról szólt volna, hogy pontosan ki és miért küldte a gyilkost, ennek során pedig jobban megismerhettük volna a világot, valamint a Legacy of Kain-univerzumot.

A videóban látható terület a Wetlands nevet kapta, és ez lett volna a különböző zónákat összekötő hub. Innen indulhattunk volna felfedezni, titkokat kutatni, valamint bossharcokat vívni, illetve a szellemvilágban is látogatást tehettünk volna. Mindeközben természetesen a képességeink folyamatosan fejlődnek az újabbnál újabb térségek felfedezése során, egyszóval egy metroidvania-szerű játékról beszélünk, de ha úgy tetszik, az egyik fejlesztő egy sötétebb tónusú, HBO-stílusú Legend of Zelda és a Soul Reaver keverékéhez hasonlította.