Bár eddig sem volt titok (lásd kapcsolódó híreinket), hogy a LEGO Dimensions gazdag szereplőgárdájában helyet kap Scooby-Doo és Shaggy, alias Bozont, a Warner Bros. IE ma hivatalosan is bemutatta a híres-neves párost.

A játékban természetesen helyet kap egy teljes a rajzfilmszérián alapuló pálya, amelyen a Starter Pack három alapfigurájának, Batmannek, Gandalfnak és Wyldstyle-nak keresztül kell vágnia, hogy megállítsák Lord Vortechet, és megmentsék a LEGO multiverzumot. Aki pedig autentikus élményre vágyik, annak az alant látható Scooby-Doo Team Packet kell a kosarába tennie (vagy kikönyörögni anyutól), hiszen ebben kap helyet az egyedi képességekkel bíró Shaggy és Scooby, plusz egy jó adag Scooby Snack és a Mystery Machine. Utóbbi kettő szétszedhető, és még kétféle módon összerakható, így három-három, a játékban teljesen másként viselkedő tárgyhoz jutunk.  

LEGO Dimensions - Scooby-Doo Team Pack

A két figura pedig megnyitja a Scooby-Doo Adventure World nevű „homokozót”, amely teljesen független a fő sztorivonaltól, és benne szabadon barangolva fedezhetjük fel a széria ikonikus helyszíneit, és oldhatunk meg rejtélyeket, vagy épp versenyezhetünk. A játék teljes átjárhatósága pedig azt is biztosítja, hogy olyan őrültségeket hajtsunk végre, mint amikor Scooby a Batmobil volánja mögé ülve hasít végig a Simpsons-család városán, Springfielden...