• Már nem lehet egy évre előfizetni az Xbox Live Goldra
  • Egyesek szerint ez azt jelenti, hogy a Microsoft ingyenessé teszi majd a multit
  • És ezt majd július 23-án vagy augusztusban jelenti be

Mostanában igencsak felkavarodott az állóvíz a Microsoft körül. Kiderült például, hogy pontosan mit is várhatunk a jövő héten esedékes Inside Xbox adástól, ahogy azt is bejelentették, hogy szeptembertől az Xbox Game Pass Ultimate mellé ingyenes xCloud hozzáférés is jár majd. Most pedig egyesek már arról pletykálnak, hogy hamarosan az Xbox Live Goldot is megszüntetik.

Legalábbis erre utalhat, hogy a Microsoft Store-ból eltűnt az egy éves Xbox Live Gold előfizetés lehetősége, már csak egy vagy három hónapos hozzáférést vásárolhatunk a szolgáltatáshoz. Tekintve, hogy a nyár során a Microsoft még két nagyobb eseménnyel jelentkezik, a legnépszerűbb teóriák szerint ezek egyikén fogják bejelenteni az Xbox Live Gold megszüntetését, és mivel Aaron Greenberg nyilatkozata szerint július 23-án a játékokra fókuszálnak majd, ezért a legvalószínűbb befutónak az augusztusi rendezvény tűnik.

Persze fontos kiemelni, hogy mindez csak pletyka, nem hivatalosan megerősített információ, így érdemes is fenntartásokkal kezelni.

xbox-live-gold-01.jpg