Durván lecsapott fejlesztőire az Activison. A vállalat tegnap éjjel bejelentette, hogy nem lesz több Guitar Hero és DJ Hero, valamint hogy a True Crime című ígéretes GTA-klónt is elássák. A zenés játékok halála nagyon meglepő, mert korábban óriási sikereket hoztak, de úgy tűnik, túl sok volt már a jóból, az Activison pedig nem szeret sokat tökölni, ha üzleti érdekekről van szó.

A True Crime esete a sok csúszás után talán nem olyan döbbenetes, sajnálatosnak viszont nevezhető, lévén az eddigi beszámolók alapján a játék nagyon jónak tűnt. Az Activison ezzel egyébként nem ért egyet, szerintük a játék nem ért fel az elvárásokhoz, és ezért nem jelenhet meg. Kinek van igaza? Nos, ez már nem derül ki.

Szintén vége az Acti sportjátékainak. A Tony Hawk-sorozat például koporsóba került a tavalyi bukása révén, bár az utóbbi évek rossz szereplését látva talán Mr. Hawk is fellélegezhet egy kicsit.

Vannak azonban jó hírek is. Az Activisonnek sok pénzt hálózott be Pókember, így új játékban láthatjuk a hőst a 2011-es üzleti évben, valamint egy eddig kevéssé kihasznált licenccel is él a kiadó, nevezetesen a Family Guy című rajzfilmsorozattal. Hát igen, pénz beszél, kutya ugat...

(A képek és az adatlap a True Crime: Hong Kongból származnak, melyet egy ideje már csak True Crime-ként emlegetett az Activison.)