• Fredrik Wester távozik a Paradox Interactive éléről
  • De továbbra is a cégnél fog dolgozni
  • Az igazgatótanács vezetője lesz

Fredrik Wester azonban nem hagyja el teljesen a céget, csak pozíciót cserél: az igazgatótanács elnöke lesz, ami szerinte sokkal jobban illik majd hozzá, ezáltal tudja még nagyobbra növelni a céget, amit 1998-ban ő alapított. Búcsúlevelében így ír: "Azt mondják, hogy a háború sohasem változik, de ez nem jelenti azt, hogy mi - akik háborúkról készítünk játékokat - ne változnánk." -- kezdi mondandóját a szakember, majd így folytatja:

"Egy időben a semmi közepén lévő raktárban pakoltuk borítékba a játéklemezeket. Ma több millió játékost szolgálunk ki, jó néhány remek fejlesztőpartnerünk van és több, mint 300 hihetetlenül tehetséges alkalmazottunk, akik keményen dolgoznak és elkötelezettek. Ez a Paradox sztorija: egy kis pötty volt a térképen, ami idővel hatalmas birodalommá nőtte ki magát."

Azt mondja, ha megkérdeznék a munkatársait, hogy miben a legjobb, azt mondanák: a káoszteremtésben. Ezt Fredrik Wester szereti kísérletezéként felfogni, hogy minél több lehetőséghez juttassa a Paradoxot, ugyanakkor arra is rájött, hogy erre nincs elég ideje a nap folyamán. Nincs ideje a napi teendőkre és a stratégiai tervezésre, így meg kellett tennie ezt a lépést. Az igazgatótanács elnökeként továbbra is bejár majd az irodába, de a mindennapi teendők irányítását augusztustól átadja egy olyan embernek, aki alkalmasabb erre a nagy feladatra.

fredrikwesterfbpvbp.jpg