A PlayON Magyarország, a Watch Dogs 2 hazai forgalmazója októberben kisfilm-pályázatot hirdetett a Watch Dogs 2 videojátékhoz kapcsolódóan. A pályázóknak egy, a játék hangulatát visszaadó 2-7 perces rövidfilmet kellett alkotniuk, akár élőszereplős film, akár animáció formájában.

A november 10-én lezárul pályázatra számos kiemelkedő alkotás érkezett, így a zsűrinek valóban nem volt egyszerű dolga az első három helyezett kiválasztásakor. A verseny győztese Ádám Gergő és Sum Dávid „animált képregénye” lett, amely a zsűri véleménye szerint egyszerre hatott modernnek – zenei körítésének, beállításainak hála –, és nosztalgikusnak a ’80-as évek demó szcénáját idéző megvalósításának köszönhetően. A nyertes kisfilm alkotói részt vehetnek egy egynapos látogatáson a Digic Pictures stúdiójában, valamint egy Extreme Digital 150000 forintos ajándék-kártyával és egy Watch Dogs2 ajándékcsomaggal lesznek gazdagabbak.

Második helyezést ért el Thompson Miklós és csapata a Loading című alkotással, amely effektjeivel és kiemelkedő dinamikájával jól hozta a hacker-világ hangulatát. Harmadik lett Szabó Gergő, aki kisfilmjében remekül elkapta a technikaközpontú városunk atmoszféráját, van benne spiritusz, kraft. A zsűri különdíjjal jutalmazta Szilágyi Szabolcs alkotását, amely a mezőnyhöz képest egészen új megközelítést alkalmazott, egyedi hangulatot teremtve a filmhez.

A nyerteseknek a szervezők ezúton is gratulálnak.

A győztes kisfilmeket ide kattintva tekinthetitek meg, míg alant a dobogó legfelső fokára fellépett animációt nézhetitek végig.

Gratulálunk a nyerteseknek!