Mondhatni, tékozló fiú módjára, az előző, nem túl jól sikerült vérfrissítés után végre megérkezett a stabilabb, de ugyanakkor az előzőhöz hasonló méretű s kaliberű patch. Nico örülhet, hisz a köré varázsolt, vérprofin kidolgozott realizmussal rendelkező világ hardveréhségét csillapították néhány pikáns opcióval, mint a víz részletességének beállítása, végre elérhetővé vált az árnyékok részletességének csúszkája, sőt még a csili-vili tükröződés részletessége is szerepeltetve lett a grafikai beállítások menüpontban. Optimalizáltak ezt-azt, itt a renderelést és a függőleges képernyő-szinkronizációs metódust értem -- igen, igen, megjelent a VSync opció is, sőt még a képélesség is beállíthatóvá vált.

Az oly sok ember számára csak nyűgöt jelentő első patch-ből származó hibák nagy részét is sikerült javítani -- a nem vezetékes Xbox 360 kivitelű kontrollerek is teljesen kompatibilisek a játékkal, hála ennek a kis örömcsomagnak. És ha már mindenki örül, fellélegezhetnek az Nvidia 7000-es szériájú VGA-k tulajai is -- kiérdemelték a segélycsomagot, hivatalosan is kompatibilisek a játékkal.

Folytathatnám a sort az indítási hibák fixálásának részletezésével, de ezt inkább a letöltéseknél tettem meg, a leírás szekcióban. Most már csak abban reménykedhetünk, hogy az új jövevény nem kuszálja még jobban össze a dolgokat, habár a Rockstart ismerve erre aligha van túl sok esély...

» GTA IV 1.0.2.0 patch letöltése