Furcsa, hogy nem reklámozta ezt a lehetőséget a Blizzard, mert a játék hivatalos fórumáról kellet megtudni. A részletesség finomhangolása mellett a növényvilág dússágát is beállíthatjuk, és ez utóbbit a Burning Crusade-ban is megtehetjük.

Tehát a grafikai részletességet konzolparancsokkal piszkálhatjuk a játékon belül, ehhez az összes utasítás megtalálható a korábban említett fórumon.

Összehasonlításként itt a steril, nem finomhangolt játék:

Lich king kozmetika

Itt pedig a már csinosított Lich King:

Lich king kozmetika

De itt nem muszáj megállni a grafikai tuningban, mert az árnyékokat is megszépíthetjük. Ha a /console extShadowQuality # parancsot (a kettős kereszt helyére 1 és 6 közötti egész számot kell beírni) használjuk, akkor a játékban megjelenő árnyékok részletességét állíthatjuk.

Előtte:

Lich king kozmetika

Utána:

Lich king kozmetika

Az említett számokkal kapcsolatban, amiket a kettős kereszt helyére kell beírni: értelemszerűen minél nagyobbat írunk be, annál nagyobb lesz a részletesség. Ám akiknek már lehetőségük volt kipróbálni ezt a trükköt, azok nagymértékű FPS-csökkenésről számoltak be, ha 3-as vagy annál nagyobb számot írtak be, továbbá a fentebb említett részletességemeléssel is teljesítménycsökkenés jár együtt.