...de már nem sokáig, hiszen Mike Morhaime, a cég vezérigazgatója a befektetőknek szóló konferencián kijelentette: bár a Wrath of the Lich King nem fog a július-szeptember közötti negyedévben kijönni, a következőben igen, azaz október és december között várhatjuk a cuccot. Miután a BlizzCon október 10-én kezdődik, van egy erős gyanúm a megjelenés dátumára, de ugye ez már csak találgatás, a lényeg, hogy még idén belevághatnak az előfizetők az új kalandokba, és tápolhatják tovább mostanság igencsak unatkozó kedvenceiket.

A főnök úr még egy érdekes hírrel szolgált: beismerte, hogy a WoW-előfizetők egy része valóban elköltözött Azerothból Hyboriába (azaz átváltott a Conanra), ám ezek körülbelül 40%-a azóta visszatért, valószínűleg csalódva az ott tapasztaltakban, ahogy erről már korábban is beszámoltunk, és mai másik hírünk is pont arról szól, hogy a Funcom bizony nem áll túl jól jelenleg. Morhaime szerint még többen fognak „hazasietni”, amint a WotLK a piacra és a szerverekre kerül.

Érdekes egyénként a két játék viszonya más vonatkozásban is: az említett mai hírben írtam, hogy az 1C teljes orosz háttérrel indítja útjára a norvégok barbáros MMORPG-jét – ám csak a WoW (és benne természetesen a Burning Crusade) hasonló lokalizálása után, így a kontinensnyi birodalom játékosai szabadon választhatnak majd, melyik cucc mellett teszik le voksukat. A harc tehát még koránt sem ért véget...