Ahogy az már a címből is kitalálható, Lightning visszatér, mégpedig olyan formában, ami jobban tükrözi az eredeti koncepciót. Ez azt jelenti, hogy egy nagyon erős, már-már isteni képességekkel rendelkező hőst kapunk, aki az FF XIII és a XIII-2 óta rengeteget fejlődött.

A facebookos közösségi elemekkel megbolondított finálé Navus Partus legnagyobb városában, Lexerionban és annak környékén játszódik majd, hősünknek pedig összesen 13 napja és 13 éjszakája van arra, hogy megmentse a világot.



A tervező elmondása szerint az harcrendszer jóval dinamikusabb lett, melynek keretében Lightning ide-oda ugorhat, fedezékbe húzódhat és elbukfencezhet a veszély elől, a támadásokat pedig a helyes időben lenyomott gombnyomásokkal tudjuk majd hatásosan bevinni, de a Square nem nevezi akciójátéknak a Lightning Returnst. Továbbá a főszereplőnket részletesen személyre szabhatjuk új, erősebb fegyverekkel, vagy a képességeit módosító öltözékekkel ellátva.

A Square egyelőre ennyit volt hajlandó elárulni a valamikor 2013-ban Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra megjelenő játékról, de azt ígérik, hogy a későbbiekben további részletekkel jelentkeznek majd.