Bár a Lords of the Fallenről már többször is híreztünk, a játék eddig nem volt hivatalos. Nos, mostantól az, és ennek hála több új, bár nem épp egetrengető információ is napvilágot látott a City Interactive kiadásában érkező alkotástól.

A játék egy "taktikus, harmadik személyű akció-RPG", ami 2014-ben fog megjelenni PC-re és következő generációs konzolokra (azaz az új Xboxra és PlayStation 4-re). A Lords of the Fallent direkt nehéz játéknak tervezik, fő inspirációként a Demon's Soulst jelölték meg a srácok.

"Kifejezetten azon játékosoknak készítjük a Lords of the Fallent, akik élvezik a komoly kihívást, és nem ijednek meg, ha egy játék nem adja magát könnyen. Már a kezdetektől fogva új terveztük a Lords of the Fallent, hogy kielégítse a játékosok felfedezés iránti vágyát, úgy érezzék, hogy egy teljesen új világba érkeztek, alapjairól építhessék fel karakterüket, és a játéktörténelem legepikusabb harcait vívhassák meg." -- fogalmazott Tomasz Gop.

Ami tehát várható: bejárható világ, sok-sok óriási boss (Shadow of the Colossus, valaki?), gyönyörű látványvilág és brutális nehézség. Kecsegtető, nemde? További jó hír, hogy a 2014-es premiert minden bizonnyal tartja a CI Games, mert a Lords of the Fallen az idei E3-on élőben is bemutatkozik, azaz nyárra játszható állapotba kerül. Megérkezett továbbá az első hivatalos művészi munka felújított változata -- a hangulat szinte süt belőle.