A Lost Dimension a nem túl távoli jövőbe vezeti el a játékost, amelyben egy "Vég" nevű titokzatos személy akarja elpusztítani a világot. A program főszereplője egy Sho Kasugai nevű fiatal, aki a titkos S.E.A.L.E.D. nevű szervezet tagja, akinek a feladata megállítani Véget. A program történetét tehát klisésnek is lehet mondani, de az egyes játékelemek mégis érdekessé, jóvá, de nem kiemelkedővé tették a Lancarse alkotását.

Ebbe a körbe tartoztak például a bevezetőben említett vizuális novella elemek, amik nemcsak a történet folyását, de a karakterek sorsát is befolyásolták. A Lost Dimension, bár csak 72%-ot kapott a Metacriticen, több újság is megdícsérte, egyrészt amiatt, hogy némi egyediséget csempészett az RPG műfajába, másrészt azért, mert a története igazán gondolat-provokáló volt.

A PC-s verzió, ha minden igaz, gyűjtői kiadást is fog kapni, valamit támogatni fogja a Steam-achievementeket, a felhőmentést, illetve a billentyűzet/egér irányítást is. Pontos megjelenési dátum egyelőre nincs, talán egy-két-hónapon belül kiderül ez is.

lost-dimension-1.jpg