A Lost Planet a Capcom egyik fejőstehene volt, melyben hideg, fagyos tájakon küzdhettünk meg az idegenek megszállása ellen. A játék először Xbox 360-on, majd később PC-n is hatalmas sikert könyvelhetett el magának. Akik eddig lemaradtak volna róla, azoknak a Lost Planet: Extreme Condition Colonies Edition lehetőséget biztosít ennek bepótlására, s megannyi bónuszlehetőséggel bővül a kínálat a játék beszerzése után. Fussuk át gyorsan (illetve ne olyan gyorsan... ]{redenc), hogy milyen új lehetőségekhez jutunk a játék telepítésével!

Lost Planet Colonies részletekEgyszemélyes módban találhatunk az eddigiekhez képest három vadonatúj játékfajtát, úgymint Score Attack, melyben minden ellenfélhez és elpusztítható objektumhoz hozzárendeltek egy pontszámot, és a jutalmakat az alapján kapjuk, mi módon semmisítjük meg célpontunkat. Itt van még a  Trial Battle mód, ami tulajdonképpen egy "Boss harc", az alapjáték főellenségeit küldhetjük egymás után az örök vadászmezőkre. Végül, de nem utolsósorban az újítások között megkapjuk az Off Limit módot is, amelyben végtelen tölténnyel, szuperfegyverekkel és nagyobb mozgási sebességgel őrjönghetünk.

A többszemélyes menüpontot  választva fél tucat új játékmódban mérhetjük össze tudásunkat más játékosokkal. A legpoénosabb az Akrid Hunter, amelyben az egyik játékos egy hatalmas Akrid bőrébe bújik, a többieknek pedig le kell őt vadásznia. A VS Annihilator egy CTF-variáns, itt az ellenfél VS-ét (Vital Suit) kell elpusztítani, a magunkét megvédeni. A CounterGrab egy időre menő küzdelem, az nyer, akinek a Data Postja a legtovább marad aktív. A Point Snatcher klasszikus DM, akinek a végén a legtöbb hőenergiapontja marad, az győzött. Az Akrid Egg Battle csapatmóka, el kell lopni egy tojást és elvinni a bázisunkra, és van még az Egg Bandit, ahol ugyanez a feladat, de ott azt méri a játék, meddig volt birtokunkban a cucc, ennek arányában jutunk pontokhoz.

Lost Planet Colonies részletekLost Planet Colonies részletekLost Planet Colonies részletek

Kapunk négy teljesen új multiplayer pályát is: a Crossfire City nagy, széles utcákkal csábít, ideális terep a Vital Suit "megsétáltatására", no meg a környező épületeknek hála a mesterlövészek számára. Az Area 921 a Counter-Strike Militia pályájára hajaz (két ipartelep a sivatagban, egy földalatti csővezetékkel elválasztva), a Lost Arena egy hatalmas, nyílt aréna, egyaránt lehet Vital Suit párbajok és gyalogos skirmish összecsapások színhelye. Végül itt az Assault Space, amely nem más, mint egy űrbázis és a kiszolgáló hajója.

Ezen felül kapunk még két női és két robot karaktert, plusz öt másik, játszható figurát a multihoz, ezzel tizenegyre nő a megnyitható avatarok száma. És persze friss fegyverek is várnak ránk: a gyenge, de pontos Hand Gun, a rutinosok számára kifejlesztett, közelharcra jó, "egy lövés, egy élet" Revolver, a hőenergiánkat zabáló halálos Flame Launcher, és a Hand Cannon, a Vital Suitok ellen kifejlesztett, kézifegyver méretű rakétavető. A VS-ek is kapnak négy új játszótársat: a lándzsaféle, gyors lövedékeket szóra Pile Bunkert, a minden egyéb készségnél nagyobb hatótávolságú VS Riflét, a több rakétát kiokádó, területet sebző Rocket Podot, és a halálos íveket húzó Laser Lance-et.

Mind emellé új környezetet, új nézőpontok (FPS, Resident Evil 4), új achievementek társulnak, és az egyik legfantasztikusabb újítás: a cross-platform támogatás is, tehát ezek után semmi akadálya nem lesz annak, hogy akár egy Xbox 360-on nyomoló pajtásunkkal mérjük össze tudásunkat. Egyetlen rossz hírünk van a végére: sajnos a régi játékmentéseket ki lehet dobni az ablakon, a Capcom szerint annyi az újítás, hogy nem tudták megoldani ezt a problémát, de azt hiszem, a fentiek alapján ezt megbocsájtjuk nekik. A játék egyébként 30 dolláros árkategóriában fog megjelenni, ha minden jól megy, december 15-én.