Lost Planet: folt és pályacsomag érkezikHivatalos közleményben érkezett a hír, hogy a Capcom nem viccelt, amikor azt állította, komolyan fogja venni a PC-s piacot. Míg az eddigi portjaik maximum úgy festettek, mint én úgy tíz kör orosz rulett után (vodkából és gyömbérből álló gyilkos "frissítő", én általában főbe lövöm vele magam), és annyi támogatást kaptak, mint amikor négykézláb próbálok meg a buszra szállni, addig az új korszak első mohikánja, a Lost Planet nagyon komoly támogatást élvez a fejlesztőtől, reméljük, ez a vehemencia kitart minimum a Resident Evil már készülő ötödik részéig.

Lost Planet: folt és pályacsomag érkezikMár volt hozzá javítás - oké, ez alapesetben nem nagy szó, de a Capcomnál olyan, mintha azt mondanám, a szerkesztőségünkbe beugrott sörözni a pápa - meg ingyen pályacsomag, a kiadó-fejlesztő cég pedig most beharangozta, hogy augusztus 16-án érkezik a legújabb folt és pályacsomag. A foltban főképpen újabb DX10-es effektusokat láthatunk majd, megreformálják egy kicsit a chat rendszert - ahogy olvastam a fórumokban, ráfér -, a pályacsomagban pedig négy vadonat új térképet lelhetünk. Név szerint: Battleground (egy elhagyatott város); Lost Technology (amely visszahozza a régi, nyolc bites játékok hangulatát - hogy?); Ruins (ősi dzsungel); valamint Ice Drop (fagyott gleccser hegyekkel meg minden jóval). A térképeket tartalmazó csomag 400 megabyte-ot fog nyomni, és fellelhető lesz egyaránt PC-re és Xboxra is, ez utóbbira teljesen ingyen, az Xbox piactéren.



]{iegészítés: Felraktam egy algalériát a játékhoz, melyben összehasonlíthatjátok a DX9 és DX10 verziókat. A képek magukért beszélnek - íme egy példa, balra a 9-es, jobbra a 10-es verzió...

Lost Planet: folt és pályacsomag érkezikLost Planet: folt és pályacsomag érkezik