A folytatást Oguro Kendzsi készíti a Resident Evil 5 producere, Takeucsi Jun segédletével, aki megígérte, hogy új játéka semmilyen hasonlóságot nem mutat majd a RE-sorozat legújabb darabjával, de persze mindet megtesz, hogy egy kiváló játékot kapjuk kézhez. Ennek megfelelően az eseményeket több kalózbanda szemszögéből élhetjük majd át, illetve a játékmenetet is sikerült kibővíteni.

Lost Planet 2Lost Planet 2Lost Planet 2

A második részben a klímaváltozás következtében új helyszíneket (dzsungel), csapatalapú hadviselést (bár ezt még nem biztos), a Gears of War-szériához hasonló fedezékrendszert és hordozható fedezékeket kapunk, illetve a rajongók egyik nagy kívánsága, a kooperatív mód is végre megvalósul, ám azt még nem tudjuk, hogy hány fővel róhatjuk a részben havas bolygó felszínét, de az biztos, hogy a lépegető robotokban (mech) is velünk jöhetnek, így lesz ki kezelje az új ágyúkat.

Még kérdéses, hogy milyen platformokon és mikor fog megjelenni a Lost Planet 2, de a Famitsu múlthavi számából kiindulva PC-n biztosan találkozni fogunk a folytatással.