A címből remélem mindenkinek egyértelművé vált, hogy ismét egy újabb játékról jelentek meg hardvereinkhez közelálló információk. Azért meg kell hagyni, jelen esetben is szükségeltetni fog némi kakaó gépünkhöz, feltéve, ha újra elakarunk majd látogatni Középföldére egy kis hent erejéig. Most pedig jöjjön, aminek jönnie kell:

Minimális rendszerkövetelmények:

  • Menjünk sorrendben, és kezdjük a számítógép lelkével, a CPU-val; úgy vélem, ezen a téren vár el legtöbbet a játék: egy 2,4 GHz-en futó Core2 Duo vagy hasonló kaliberű alanyt.
  • A gépünket kiszolgáló memóriából 1GB optimális lesz az indításhoz, úgyhogy valószínűleg sokan nem erre fognak csípős tekintettel nézni.
  • A grafikuskártyák univerzumából az átlagosnak mondható 256 MB Pixel Shader 3.0-t támogató VGA az optimális -- például Nvidia GeForce 7800 vagy hasonló erejű.
  • Tárhelyt illetően sem valami nagy étvágyra vall a 6GB-on terpeszkedő telepítési mappa, plusz-mínusz megabyte rendszerfájlok.
  • Végül, mint már megszokott, operációs rendszerből kell majd nekünk egy Windows XP 2. szervizcsomag jelenléte mellett, vagy egy Windows Vista, akár szervizcsomagmentesen is.
Nagy levegőt véve, remélem nem olyan sok ember arcáról fagy le a mosoly, mikor ezeket a sorokat bújja, hisz ha úgy nézzük, már egy kétmagos processzor alapkövetelmény mindenhol, hivatalosan már itt is. Meg kell még említeni, hogy a konzolokon már javában beszerezhető a játék demonstrációja, a PC-s demóról egyelőre semmilyen információ nincs.