• Jogi gondok miatt megáll a Capital Wasteland fejlesztése
  • A New Vegas-t újraalkotó csapat folytatja a munkát

Két igen ambiciózus Fallout 4 mod-projekt is fut, helyesebben szólva futott párhuzamosan – az egyiket ugyanis lelőtték az alkotói. A Fallout 3-at a Fallout 4-be oltó mod, a már-már rajongói remake-nek tekinthető Capital Wasteland csapata a szinkront is szerette volna átültetni egyik játékból a másikba.

Csakhogy amikor ennek mikéntjéről és hogyanjáról egyeztettek a Bethesdával, világossá vált, hogy komoly jogi következményei lehetnek, ha Liam Neeson, Ron Perlman, vagy éppen Todd Dellums hangját szeretnék felhasználni alkotásukhoz. Mivel saját szinkront nem terveztek hozzá, a hangokról pedig nem akartak lemondani, inkább úgy döntöttek, jegelik a projektet, míg meg nem változik a jogi helyzet – vagyis jó eséllyel sosem készül el a projekt.

Ugyanakkor a másik hasonlóan ambiciózus mod, a Fallout 4: New Vegas fejlesztése azonban nem áll le, a csapat saját szinkront készít, így a capital Wasteland problémái így őket nem érintik. Más problémáik azonban akadhatnak ezzel kapcsolatban, mivel párhuzamosan dolgozik a szinkron-, a kreatív-, és a dizájncsapat, de nem mindig egyazon feladaton. Magyarán előfordulhat, hogy a mod egyes részei vagy karakterei a megjelenéskor szinkronizálatlanok lesznek, és csak utólag kerül pótlásra a hangjuk.

fo4nv-prospectorsaloon.png