• Forgatás közben legalább hatszor rálőttek Reuben Langdon autójára
  • A színész játssza Dante karakterét a Devil May Cry 5-ben
  • Szerencsére senki nem sérült meg a támadás során

Dél-Amerika kapcsán a közbiztonság sajnos meglehetősen ritkán merül fel pozitív kontextusban: most is egy olyan esetről vagyunk kénytelenek beszámolni, ami könnyen emberéletet követelhetett volna. És hogy miért érdekes ez számunkra? Azért, mert a gaming világához is köze volt a történéseknek, hiszen egy olyan színész volt érintett, aki egy népszerű videojáték-karaktert alakít. Még csak azt sem mondhatjuk, hogy nem aktuális az eset, hiszen arról a Reuben Langdonról van szó, aki a hamarosan megjelenő Devil May Cry 5 Dantéját játssza.

ajanlodante.jpg

Langdon Guatemalában forgatott, amikor is út közben valaki megpróbálta kinyitni a kocsijuk ajtaját, majd amikor gyorsan elhajtottak, legalább hat lövést leadtak az autóra. Szerencsére senki nem sérült meg, ugyanakkor nem sokon múlott - a színész a Twitterre ki is tett egy képet, amin az egyik ülésbe fúródott lövedékkel "büszkélkedett". "Még szerencse, hogy golyóálló kávét ittam ma reggel" - posztolta az esetet követően.

A készülő dokumentumfilm rendezője, Steve Copeland egy videót is közzétett a támadás után, melyben bemutatja a lövésnyomokat az autón. A végén Langdon is felbukkan, aki viccesen megemlíti, hogy március elején még hivatalos egy Devil May Cry-partira, úgyhogy nem lett volna szerencsés, ha otthagyja a fogát.

Miután kiderült, hogy szerencsére nem történt nagy baj, a rajongók gyorsan be is indították a Devil May Cry mémgyárat. Határozottan vicces posztok születtek Langdon bejegyzése alatt, érdemes végigpörgetni.

dantebulletproof.jpg

A Devil May Cry 5 március 8-án debütál PC-n, PS4-en és Xbox One-on - korábban voltak olyan pletykák, hogy a PC verzió késhet, egyelőre azonban nem érkezett erre vonatkozóan hivatalos bejelentés.