• Érkezik az első nagyobb PS5 rendszerfrissítés
  • A legfontosabb újítás a külső meghajtók támogatása

A Sony bejelentette, hogy a mai napon érkezik a PS5 első nagyobb rendszerfrissítése, amely számos új funkciót elhoz számunkra. Ezek közül a legfontosabb a külső USB meghajtók támogatása: mostantól lesz lehetőség arra, hogy játékokat másoljunk át a konzollal kompatibilis tárolóegységekre. Fontos, hogy futtatni nem lehet őket továbbra sem külső tárhelyről, hiszen a legtöbb játék SSD-re van optimalizálva, de az oda-vissza másolásnak mostantól nem lesz akadálya.

ma-erkezik-a-ps5-elso-nagy-rendszerfrissitese.jpg

Bővül a Share Play is, amely cross-generációs funkcióvá válik, vagyis immáron a PS4 és PS5 tulajok is megoszthatják egymás között a képernyőjüket, akár a kontrollert is átpasszolva virtuálisan. Új testreszabási opciókat kapunk emellett a játékkönyvtár és a trófeák kapcsán is – beállíthatjuk például, hogy csak a magasabb szintűekről készüljön automatikus screenshot vagy videó.

A fentiekkel párhuzamosan megújul a PlayStation App is, amely az elmúlt hetekben már kapott néhány új funkciót, hamarosan pedig további újdonságok várhatóak, mint például az új szűrési lehetőségek a PlayStation Store-ban. A PS5-öt és a PlayStation Appot illető frissítésekről a PlayStation Blog bejegyzésében olvashattok bővebben.