• A Magic the Gathering-ben is felütötte a fejét a zaklatás
  • A Wizards of the Coast új szabályokat dolgoz ki a kezelésére

A zaklatás, illetve annak bármely formája komoly probléma, ami tönkreteheti azt az embert, aki célpontja lesz az ilyen viselkedésnek. Nem egy esetet olvashattunk az elmúlt években, amikor gyerekek lettek öngyilkosok, mert képtelenek voltak elviselni a zaklatás miatt keletkezett magányt, elszigetelődést, fájdalmat. A zaklatás a játékokban is felütheti a fejét, ahogy az a Magic the Gathering esetében is megtörtént. A Wizards of the Coast márkamenedzsere, Elaine Chase most a cég saját oldalán szólalt meg:

"Hihetetlenül büszkék vagyunk a Magicre, annak közösségére, és a sok jóra, amit az emberek életébe hoz. A Magic olyan játék, ami összehozza az embereket - ez a nevében is szerepel -, a tagok pedig jó történetekről és barátságokól tudnak beszámolni. Sajnos azonban a közösséget megfertőzheti néhány egyén romboló viselkedése. Ez a Magicnél is megtörtént, amit szomorúan vettünk észre, erre sajnos a Magic sem immunis. Ugyanakkor véleményünk, hogy senki sem lehet fenyegetés és megfélemlítés célpontja. Mindenkinek jól kéne éreznie magát, történjen akár a játék a helyi játékboltban, online, vagy a kettő között valahol..."

Ennek megfelelően a Wizards of the Coast kiterjeszti a zaklatásra adott reagálásait. Nemcsak ban, vagy akár a felhasználói fiók kerülhet törlésre, de újragondolják azon dolgokat is, ahogy a versenyeket szervezik, ahogy a terjesztőkkel foglalkoznak, és ahogy az emberek viszonyulnak a zaklatáshoz, mind offline, mind online. Ezek a folyamatok már eddig is zajlottak a háttérben, most azonban a Wizards of the Coast felgyorsítja az új szabályok kidolgozását. 

"Véget kell vetni a játékokon belüli zaklatásoknak. Mind együtt vagyunk, a Wizards of the Coastnak pedig befogadónak, üdvözlőnek, szórakoztatónak kell lennie, ahol az emberek felfedezhetik a varázslatot, barátságokat köthetnek, és igen, összegyűlhetnek." -- közölte Elaine Chase.

ss2016-02-19at125935.jpg