Az elmúlt napokban csalástól hangosak a Hearthstone közösség fórumai. Adott a kártyajáték egyik legelismertebb női játékosa, „MagicAmy”, aki a Tempo Storm csapatához lett leszerződtetve, és az a vád, hogy valójában nem is ő játssza végig a meccseit. Az egész egy Reddit-poszttal kezdődött, Eric „Specialist” Lee által, akit a Blizzard már eltiltott a játéktól, és korábban Amy csapattársa volt. Ebben a posztban olyan gyanakvásra okot adó feltevéseket sorakoztat fel, minthogy Amy soha nem streamelt, és nem jelent meg még egy LAN-on vagy offline eseményen sem. Ráadásul kikerültek olyan információk, hogy a lány Skype, Twitter és egyéb közösségi média fiókjai egy kanadai férfi nevére vannak regisztrálva, aki Dél-Koreában él. Amy ezt azzal magyrázta, hogy osztott fiókokról van szó, mivel együtt járt azzal a bizonyos sráccal.

Ezek után Amy ahelyett, hogy bizonyította volna, tényleg az, akinek mondja magát, lemondta az első alkalmat, ahol személyesen prezentálhatta volna játéktudását a világnak, majd a Tempo Stormból is kilépett. Érdekes. Nem lett volna jobb, ha egyszerűen tisztázza magát, és folytatja a profi karrierjét?

Az alábbi videóban pedig az egyik legismertebb Hearthstone-játékos és a Tempo Storm alapítója, Andrey „Reynad” Yanuk beszél a történtekről. Ő Amyt védi, és a közösséget hibáztatja azért, hogy egy profi női játékossal lett kevesebb az eSport szcéna. Persze erre a reakcióra is külön Reddit-posztot hoztak már létre, ahol sokan úgy gondolják, Reynad viselkedése a leginkább hipokratikus, mivel köztudott, hogy ő is szeret másokat ócsárolni.