• Szirtesi "Gabinho" Gábor lett a Ziggo eBattle győztese
  • A magyar FIFA-játékos ezzel az Ajax igazolt esportolója lett

Nem kevesebb mint 8.747 indulót vonzott a Ziggo eBattle nevű FIFA verseny a leghíresebb holland sportegyesület, az Ajax szervezésében, melynek nem kis tétje volt, az első helyezettnek ugyanis egy szerződést ajánlottak fel. Az esemény pedig nekünk, magyaroknak is tartogatott izgalmakat, a döntőben ugyanis Jonas Ghebrehiwot ellenfele hazánk egyik legismertebb FIFA-játékosa, Szirtesi "Gabinho" Gábor volt.

ziggo-ebattle-final.jpg

A finálé elképesztően szoros volt: az első meccset hosszabbítás után Ghebrehiwot nyerte Xboxon 2:1-re, a PS4-es visszavágón viszont Gabinho egy hajrában lőtt góllal 1:0-ra győzött, így 2:2-es összesítést követően döntő meccs következett. Ezután 1:1-es állásnál úgy tűnt, hogy újabb hosszabbítás jöhet, Gábor azonban az utolsó percekben bekotort egy gólt, amire ellenfele már nem tudott válaszolni, így ő lett a Ziggo eBattle bajnoka.

magyar-esportolot-igazolt-az-ajax.jpg

Győzelmének köszönhetően Gabinho tehát az Ajax esport-részlegének igazolt FIFA-játékosa lett, így a jövőben a holland klubot fogja képviselni a különféle versenyeken. Gratulálunk neki!

gainbho-ajax.jpg