• Ma debütál az R korhatár-besorolást kiérdemlő Hellboy reboot
  • A Miután hősei, vagyis a kötelességtudó Tessa és a nemtörődöm Hardin egymás ellentétei, mégis szerelem szövődik köztük
  • A Hiányzó láncszem című animációs film főhőse egy családja után kutató jeti
  • Ma debütál Gaspar Noé Exsztázis című pszichedelikus horrorja

Számos film debütál ma a hazai mozikban, lássuk a színes felhozatalt. A hét legjobban várt produkciója egyértelműen a Hellboy reboot. Miután a David Harbour, Ian McShane és Milla Jovovich főszereplésével készült opusz megkapta az R-es korhatár-besorolást, Neil Marshall rendező nem habozott minél erőszakosabbra vágni a filmet. Kritikánkat itt olvashatjátok.

veres-elozetessel-hallat-magarol-a-hellboy.jpg

Mától látható a Miután című romantikus thriller is, ami két egyetemista kapcsolatát mutatja be. A kötelességtudó Tessa és a nemtörődöm Hardin egymás ellentétei, mégis szerelem szövődik köztük.

after-pelicula.jpg

Megérkezett A hiányzó láncszem című animációs film is. A hivatalos szinopszis szerint „a legendás lények kutatója, Sir Lionel Frost óriási felfedezésére készül. A fess kalandor sok évnyi keresés után, egy névtelen levél nyomában járva rábukkan az emberiség utolsó bundás ősére, a meglepően okos, roppantul szellemes Mr. Linkre. A hatalmasra nőtt, csupaszív szőrmók minden vágya, hogy rátaláljon távoli rokonaira, a rég elveszettnek hitt Yeti unokatesókra.” Hőseink világot átszelő kalandra indulnak.

Új filmmel jelentkezik a közönséget korábbi munkáival végletesen megosztó Gaspar Noé. Exsztázis című horrorjában táncosok gyűlnek össze egy erdő közepén fekvő iskolában. Közösen előadott produkciójuk közben valamennyiük italába LSD kerül, ami mindenkiből más, szélsőséges hatást vált ki.

Bemutatják a Bocsáss meg, kedvesem! című francia romantikus filmet is. Christophe Honoré (Francia szépség) műve a harmincas évek Párizsában játszódik, főhőse egy közepesen sikeres, elvált író, aki beleszeret egy huszonéves filmrendező fiúba.

Csuja László Kilenc hónap háború című dokumentumfilmje egy besorozott beregszászi magyar fiú magánéletébe enged betekintést.