• A Pikachu, a detektív főhőse érti egyedül a címszereplő szavait, vele indul korábban eltűnt apja felkutatására
  • A Brightburn – A lángoló fiú egy Földre pottyant földönkívüli fiúról szól, aki nem szuperhős lesz, hanem az univerzum rettegett sorozatgyilkosává válik
  • A Csaló csajokban a piti tolvaj és a nagymenő bűnöző együtt állnak bosszút az őket átverő férfiakon
  • Ma debütál a Tied a világ c. bűnügyi szatíra, valamint egy pécsi zenei életről és egy Leonardoról szóló dokumentumfilm

Az újabb csütörtök alkalmával új filmek érkeznek a mozikba, köztük két alternatív produkció is. Ma debütál a Pikachu, a detektív, aminek Ryan Reynolds szinkronizálja apró főhősét. A neves színész számos tréfát űzött már a filmmel kapcsolatban (legutóbb épp tegnap), amiben egyébként a címszereplő az őt egyedül értő fiúnak segít felkutatni eltűnt édesapját.

39d9242c-7154-4d5e-bd60-78aa862fc2cd-e1542047195387.jpeg

Mától látható a Disney-hez frissen visszaigazolt James Gunn (aki azért az Öngyilkos osztagot is elkészíti) családi vállalkozásban készített kiforgatott szuperhősfilmje. A Brightburn – A lángoló fiú főhőse egy Földre pottyant földönkívüli fiú, aki nem szuperhős lesz, hanem az univerzum rettegett gonosztevőjévé válik.

Bemutatják Chris Addison (Az alelnök) új filmjét, az Anna Hathaway és Rebel Wilson főszereplésével készült Csaló csajok című vígjátékot. A történet szerint a piti tolvaj és a nagymenő bűnöző együtt állnak bosszút az őket átverő férfiakon.

Ma debütál a kliprendezőből játékfilmrendezővé avanzsáló Romain Gavras – forgalmazója szerint – Tarantinot és Guy Ritchie-t idéző bűnügyi szatírája, a Tied a világ. A film főszereplőit olyan nagyságok alakítják, mint Karim Leklou, Isabelle Adjani és Vincent Cassel. A magyar plakátokon olvasható Fluor Tomi dumáival-féle ajánlás persze kérdés, hogy jót jelent-e.

A kortárs magyar zenék szerelmesei Lévai Balázs rendezésében, Szabó Simon vezetésével láthatnak dokumentumfilmet a pécsi zenei életről, amiből olyan bandák nőttek ki, mint a Kispál és a Borz, a Halott Pénz, a Punnany Massif, a 30Y, Takáts Eszter és a Junkie Jack Flash.

Új részéhez érkezett A művészet templomai című dokumentumfilmsorozat: ezúttal az ötszáz éve elhunyt Leonardo Da Vinci munkássága előtt tisztelegnek.