• A Jégvarázs 2-ben Anna és Elsa az erdő mélyére merészkednek a királyságot és szüleik múltját fedő rejtélyes igazság feltárására
  • Mától látható a Valan című nyomasztó erdélyi thriller
  • A Tudsz titkot tartani? hősnője minden titkát elmondja a mellette ülő utasnak, mikor repülőgépük viharba kerül, majd kiderül, hogy az idegen férfi leendő főnöke
  • Bemutatnak egy Depeche Mode koncertfilmet

November utolsó csütörtökén különböző műfajú filmek érkeznek a hazai mozikba. Mától látható minden idők legsikeresebb animációs produkciójának folytatása, a Jégvarázs 2. Az újfent Buck-Lee duó keze alatt készülő Disney mese története szerint Anna és Elsa elhagyják Arendelle-t és az erdő mélyére indulnak, hogy feltárják a királyságot és korábban elhunyt szüleiket övező titkokat.

imageb349f970.jpeg

Érkezik egy erdélyi magyar film, a Valan című skandináv típusú thriller. Bagota Béla első nagyjátékfilmje Balánbányán, a nyomozó főhős szülőfalujában játszódik. A férfi gyerekkereskedő hálózatok lekapcsolásán dolgozik Brassóban, ám amikor egy nő holttestére bukkannak faluja környékén, teljes fordulatot vesz a film. Felmerül, hogy a húsz évvel korábban, a romániai forradalom közben eltűnt tizenhárom éves húga is lehet az áldozat. Így a nyomozás mellett egy sötét múltfeltárásba kezd hősünk.

682432702421807941422384308844127523438592n.jpg

Bemutatják a Tudsz titkot tartani? című bestseller regényből készült filmadaptációt. A film hősnője egy repülőút során, miközben gépük félelmetes viharba kerül, minden féltve őrzött titkát rázúdítja a mellette ülő jóképű, ám vadidegen férfira. Mikor járatuk gond nélkül földet ér, Emma soha többé nem szeretné látni utastársát, azonban nemsokára kiderül, hogy a vadidegen férfi leendő főnöke volt.

Mától látható a Torontói Filmfesztiválon debütált Tejháború is. „A középkorú Inga férjével együtt keményen dolgozik a farmjukon egy kis izlandi településen. Amikor a férje egy balesetben meghal, a nőnek egyedül kell megállnia a helyét és szembenézni nemcsak az adósságokkal, de a multik fojtogató világával is. Úgy dönt, saját szabályai szerint alakítja új életét és fellázad a farmját is bekebelező korrupt szövetkezeti rendszer és az igazságtalanok ellen.”

Végül, de nem utolsó sorban mozikba kerül a legendás kliprendező-fotóművész Anton Corbijn rendezésében készült Depeche Mode koncertfilm.