Eljött február első magyarországi premiernapja. Több izgalmas film is várja a hazai mozilátogatókat, a legnagyobb figyelem a Margot Robbie főszereplésével készült Ragadozó madarakat és A búcsú című Golden Globe-díjas vígjátékot övezi.

Ragadozó madarak

Gotham legizgalmasabb nője szakított Jokerrel és életveszélyes barátnőivel, Fekete Kanárival, Vadásznővel és Renee Montoyával indul újabb kalandokra. Amikor egy gonosz maffiavezér elrabol egy fiatal lányt, úgy döntenek, hogy együtt kipróbálják, milyen érzés, ha egyszer a jó oldalon harcolnak.

ragadozo-madarak.jpg

A búcsú

Megérkezett Magyarországra az elsőfilmes Lulu Wang Golden Globe-díjas komédiája, A búcsú. A történet középpontjában egy Amerikába költözött kínai család három generációja áll. A legfiatalabb már amerikainak vallja magát, nagyanyja viszont szigorúan tartja a mandarin hagyományokat.

Amikor a nagymama beteg lesz, a családnak döntenie kell, hogy elmondják-e neki a tragikus hírt vagy inkább eltitkolják előle, had élvezze az utolsó heteket, amit a családdal tölthet.

feliratos

Sajnáljuk, nem találtuk otthon

Ken Loach (Édes kamaszkor; Én, Daniel Blake) is új, fesztiváldíjas rendezéssel jelentkezik. A film főhősei egy nehéz gazdasági helyzetbe jutott család: míg a szülők megfeszített tempóban dolgoznak a mindennapi megélhetésért, egyre kevesebb idejük jut egymásra és kamasz fiuk lázadó természetével szemben is egyre tehetetlenebbek. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok!

A nevek dala

Tim Roth főszereplésével bemutatnak egy zenei témájú drámát, melyben a főhős 30 éve eltűnt barátját (Clive Owen) keresi, miközben egy másik szálon megismerkedésük történetét is elmesélik nekünk. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok!

A feltaláló

Mától látható a Dr. Béres József drámai életét és a Béres Csepp születését bemutató magyar film. Gyöngyössy Bence rendezése betekintést enged a hatvanas-hetvenes évek Magyarországának hatalmi és társadalmi viszonyaiba is.