Eléggé érdekes tavasz áll mögöttünk, de reméljünk, hogy a nyár jobb lesz, és nem csak időjárás és szabadtéri lehetőségek, de videojátékok terén is. Persze azért a májusra sincs okunk panaszkodni, megjelent néhány izgalmas cím és pár újrakiadás is befigyelt. Lássuk is, mik voltak a hónap legérdekesebb címei májusban.

Snowrunner

Hóban, fagyban és egyéb extrém körülmények között kell teljesítenünk feladatainkat offroad járgányokkal. A Snowrunnerben nem emberekkel vagy szörnyekkel kell megküzdenünk, hanem a természet könyörtelen erőivel, mindezt változatos és hatalmas pályákon.

World War Z Game of the Year Edition

A World War Z videojáték formában sikeresebb lett, mint mozifilm formájában. A zombiirtás hálás téma, és a fejlesztők alaposan ki is játszották ezt a kártyát. A most megjelent Év Játéka kiadás az alapjátékon túl az összes DLC-t tartalmazza a javításokkal együtt mindent tartalmaz, így tökéletes választás lehet a zsáner kedvelőinek.

LEGO The Hobbit

A LEGO The Hobbit ugyanazt nyújtja, amit a korábbi LEGO-játékok: a ranyos és jópofa játékmenetet, darabokra eső ellenfeleket, és persze Tolkien klasszikus történetét. Kell ennél több a tiszta szórakozáshoz? Ugye, hogy nem?

Conan Exiles Complete Edition May 2020

A Conan Exiles nem mai darab, és nem is nyitott valami jól, de az évek során alaposan kikupálták a készítői. A Funcom most egyetlen csomagba gyömöyszölve kínálja az alapjátékot és annak összes DLC-jét, így a csomag elképesztően hosszú játékórákat kínál minden barbárnak.

Ion Fury

Az Ion Fury nem mindennapi élményt nyújt az FPS-rajongóknak, hiszen a Build motor képében egy több mint két évtizedes technológia módosított verzióját használja. Emiatt lényegében a Duke Nukem 3D újkori spirituális utódjának tekinthető, természetesen modern játékelemekkel megspékelve, melybe a tavalyi PC-verzió után most végre PS4-en is belekóstolhatunk.

Mafia Trilogy

Annak idején Tommy Angelo története és Lost Heaven városa elvarázsolta a játékosokat, a fejlesztő pedig örülhetett a sikernek. A Mafia 2 és a Mafia 3 azonban nem tudta megismételni az első játék diadalát, bár ezek sem voltak azért annyira rossz játékok, végül megtalálták a maguk közönségét. Ennek is köszönhetően a 2K Games elkezdte kiadni mindhárom rész felújított változatát. Első körben a ráncfelvarráson átesett Mafia 2 és a nem túl sok változáson átesett, de legalább az összes DLC-t tartalmazó Mafia 3 Definitive Editiont adta ki.

Warface: Breakout

  • Megjelenés: május 26.
  • Ár:  5 990 Ft (Deluxe Edition – 9 190 Ft)
  • PS Store adatlap

A Warface mellékhajtásaként megjelent Breakout stílusát tekintve egy többjátékos mókára kihegyezett PvP lövölde, ami a klasszikus kompetitív FPS-ek hangulatát próbálja megidézni. A Warface: Breakouthoz jelenleg öt pálya érhető el, a csapatok feladata pedig az, hogy felrobbantsanak vagy hatástalanítsanak egy bombát, attól függően, hogy a támadók vagy a védők szerepét kapják-e meg.

Daymare: 1998

Az Invader Studios szerette volna elkészíteni a Resident Evil 2 rajongói remake-jét, de a Capcom az útjukat állta, mivel már ők is dolgoztak egy remake-en. A csapat lelkesedését ez viszont nem törte le, inkább nekiálltak egy saját játék elkészítésének, ez lett a Daymare: 1998, ami májusban megjelent konzolokra is.

Those Who Remain

Újabb horrorjáték, amely egy kisvárosban kényszerít a túlélésre. Dormont azonban a szokásosnál is veszélyesebbnek és sötétebbnek tűnik, ahogy kialszanak a fények, és túl kell élned a történetorientált kampány során, miközben próbálod megőrizni ép elméd.