A The Dark Pictures Anthology első felvonása, a Man of Maden augusztusban fog megjelenni, szóval éppen itt az ideje, hogy egy kicsit jobban is megismerjük a szereplőket. Már csak azért is, mert akárcsak a Supermassive Games előző játéka, az Until Dawn, úgy ez is többszereplős program lesz, amiben döntéseink nagyban meghatározzák azt, hogy ki éli túl a történtet és ki nem.

Az áldozati bárányok egyikét, Conradot az első három X-men filmben és a Quantum Break-ben látott Shawn Ashmore fogja alakítani, aki egy videóban mesélt a karakteréről. Szerinte Conrad az ötfős csapat legkevésbé kedvelhetőbb figurája. Goromba és olyan „azt csinálok, amit akarok” típus, ugyanakkor a játék során – ha akarjuk – önző személyiségét át is formálhatjuk hősies alakká, ami komoly személyiségfejlődést sejtet.

Ashmore egy másik szereplőről, Bradről azt állította, hogy ő a kedvence a játékban, mert kívülállóként nem tereli el semmi a figyelmét, igazi kocka, ráadásul rengeteget tud a Man of Medan hátterét adó misztikumról, ezért talán ő a legértékesebb tagja a csapatnak.