Manhunt 2: weboldal és videók!Beindult, dübörög a Manhunt folytatásának reklámkampánya. Érdekes, hogy bár fórumokon mindenki szidta a cuccot, mint a bokrot, mondván, hogy agresszív, alpári, és öncélú, mégis voltak olyanok, akik beruháztak szép számmal az első részbe, különben nem jönne a folytatás. Megnyílt a hivatalos weboldal, felkerültek az első képek és videók a játékból: ennek apropóbájból szól most hírünk. Sajnos a videókat nem lehet letölteni – a szó hagyományos értelmében –, így csak álljon itt egy hivatkozás az érdeklődőknek, felhívjuk azonban minden kedves olvasónk figyelmét, hogy a játék szokás szerint igen csak kemény vonalon mozog, ezért nem felnőtt korú olvasóink ódzkodjanak a megtekintésétől!]{iegészítés: Hogy ne intézzük el ennyivel a hírt, álljon itt némi információhalmaz a játékről a "mégiscsak érdeklődők" számára.

A játék sztorija katasztrofálisan sablonos, de mondjuk az első részt sem nevezhették volna forgatókönyvírói Oscarra... Szóval: egy titkos kutatólaboratóriumban folyó még titkosabb, valamiféle drogalapú fegyverek kifejlesztésére folytatott kísérlet, a Pickman Project kudarcba fullad, és csak két ember, Daniel Lamb és Leo Kasper marad életben. A projekt gazdáinak innentől kezdve az a dolga, hogy ezt a két fickót is kinyírja, nehogy az igazság felszínre kerüljön. Hősünk célja pedig természetesen a menekülés, no meg a bosszú, hiszen hat évet vettek el az életéből. Egyetlen bibi, hogy nem tudja, ki is ő, és hol van...

A játék öt főhősének kilétét ismerjük: hősünk a fent említett Daniel Lamb, aki egyébként maga is tudósember, és a kísérleten dolgozott, míg rosszra nem fordultak a dolgok. A másik alany, Leo Kasper segítőként lesz jelen. A két főellenség Dr. Whyte, a projekt vezetője, és Dr. Pickman, a főnök. Végül lesz egy hölgy is, Judy, aki egy prosti, de fontos információkat tartogat Daniel számára (tán épp az „előző” életéről).

Ami a játékmenetről eddig kiderült: a fegyverek között ismét megtaláljuk a jól bevált nylonzacskót, üvegszilánkokat, pisztolyt, gumibotot, kétcsövű puskát, ezek mellé csatlakozik az injekciós fecskendő és a golyóstoll... Előbbi például a „rúgd földre ellenséged, térdelj rá, és döfd a szemébe a tűt” kombóval lehet hatásos, de egy külhoni lap beszámolója szerint az általuk látott anyagban némi fogóval történő gerinccsigolya- és hereeltávolítás is szerepelt, az egyik képen pedig koponyába illesztett fejsze is látható, illetve a hírek szerint a nagykalapács és a szöges baseballütő is szerepel a listán. (A fegyvereket önálló készletből választhatjuk ki, melynek megnyitásakor a játék szünetmódba vált).

Ezúttal nem lesz valóságshow (James Earl Cash sem teszi tiszteletét), viszont megmarad a háromfázisú kivégzés (Hasty, Violent, Gruesome), és megjelennek a környezetet kihasználó akciók is, mint az áldozat fejének benyomása egy biztosítékszekrénybe, és a környezeti zajok is a barátaink lesznek, hogy elfedjék a hangosabb ténykedéseket. Szintén újdonság, hogy árnyékba rejtőzve gombnyomásra visszatarthatjuk majd a lélegzetünket, hogy észrevétlenek maradjunk. Hősünk kúszni is tud, és felmászni objektumokra, a lőfegyvereket pedig csöndes ölésre is használhatjuk majd.

Egyelőre tehát ennyi. A játék konzolokra nyáron jelenik meg, a PC-s verzióról egyelőre semmi hír.