• Immár a kínai a Steam legnépszerűbb nyelve
  • Egész pontosan a felhasználók 37,8%-a állítja egyszerűsített kínaira a kliensét
  • Az angol felhasználók 30,4%-kal a második helyre szorultak vissza

A Steam igen szorgalmasan gyűjti a felhasználók beállításokra és konfigurációira vonatkozó adatait, és ezeket havonta egyszer összesítve publikálja is különféle érdekes grafikonok segítségével. Nemrég pedig befutott a 2019. decemberére vonatkozó kimutatás is, mely egy igen érdekes jelenségre hívja fel mindenki figyelmét: már nem az angol a legnépszerűbb nyelv a platformon.

Az angol dominancia pedig egészen eddig megkérdőjelezhetetlennek bizonyult, általában a felhasználók 30-40%-a preferálta ezt a nyelvet a többihez képest. Az elmúlt hónapokban azonban brutális iramban feljött az egyszerűsített kínai is, mely tavaly decemberben végül át is vette a vezetést: a legfrissebb felmérés szerint immár a felhasználók 37,8%-a állítja egyszerűsített kínaira a kliensét, míg az angolt preferálók a maguk 30,4%-ával a második helyre szorultak vissza.

Persze fontos leszögezni, hogy mindez nem egy tudományos mérésen alapul, a Valve saját házi statisztikái pedig korábban is mutattak már hibás adatokat, de azért az mindenképp látszik az eredményekből, hogy Kínában is hatalmas népszerűségnek örvend a Steam.  

steam-china-10.jpg