A Half-Life 2: Episode 3-mal kapcsolatban időről időre előbukkan valami új pletyka, vagy egy biztos információ egy névtelen forrástól, a Valve azonban mindmáig rendkívül csöndben van. Sajnos már nem is biztos, hogy készül az epizodikus trilógia záró etapja, a pletykák azonban életben tartják a reményt.

Az Official Xbox magazin értesülései szerint egy nevét eltitkoló amerikai szinkronszínész nemrég felmondott pár sornyi szöveget a Half-Life 2: Episode 3-hoz, ám ennél többet már nem sikerült megtudni, így érdemes ezt a pletykát is komoly fenntartásokkal kezelni, legalábbis addig, ameddig valahonnan meg nem erősítik.

Ha igaznak bizonyul az információ, az azt jelenti, hogy a Valve igen nagy titokban készítgette a játékot az elmúlt években, s már nincs is olyan messze a megjelenés, hiszen a szinkront általában a fejlesztési ciklus vége felé rögzítik, mikor már a forgatókönyv, a dialógusok és a fontosabb jelenetek felvették a végső formájukat. Persze a Valve-ot ismerve, még az is előfordulhat, hogy évekre vagyunk a megjelenéstől, rögzített szövegek ide vagy oda…